Den lærende legeplads er et aktivitetsrum, der gør brug af lærings- og legeredskaber i samspil med teknologi og interaktion. Den seneste forskning viser, at leg med interaktive legeredskaber er med til at inspirere og motivere børn til mere motion og fysisk leg. Den lærende legeplads er en sammensmeltning af teknologi, læring og fysisk leg, der er med til at aktivere børn og ugne på helt nye måder.

På den lærende legeplads er der plads til at udfordre de unge gennem leg, der ikke er hverken for svær eller for nem. Især er den lærende legeplads med til at skabe samspil og interageren mellem børn. Der er rig mulighed for at træne det kognitive, motoriske, sanselige og logiske.

Den interaktive og lærende legeplads består af legeredskaber og læringselementer med lyd, touch og lys, som responderer på de inputs, der kommer fra de legende børn.

Oplev leg og læring på en helt ny måde sammen med os.

  • Leg og læring – skabe nye, interaktive rammer for leg og læring.

  • Solide og holdbare legeredskaber – legeredskaber der er skabt til både uden- og indendørs brug.

  • Høj legeværdi – fleksible legeredskaber med flere anvendelses- og udvidelsesmuligheder.

  • Sikkerhed og trygge rammer – legeredskaberne er skabt til at børn kan lege med dem, uden der behøver være opsyn af voksne.

  • Rådgivning og support – rådgivning og supportering af erfarne specialister på området med mange års erfaring

Leg og læring går hånd i hånd på den lærende legeplads

Bliv klogere på den lærende legeplads og skab nye muligheder for leg og læring

Nye læringsaspekter med en energilegeplads

Med den lærende legeplads er der mulighed for at inddrage nye læringsaspekter og aktiviteter på legepladsen. Vi skubber til den traditionelle tilgang og forståelse for, hvad det vil sige at lege og lære.

Klimatårnet i Høje-Taastrup er vores seneste eksempel på, hvordan det er muligt at skabe fremtidens legeoplevelser, hvor der er fokus på læringselementer i kombination med teknologi. I videoen til højre, har du mulighed for at få et indblik i tankerne bag Klimatårnet 

Få sved på panden og lys i pæren

Et populært legeredskab på den lærende legeplads er cyklen, der lyser legepladsen op. Her får jeres legepladsbrugere muligheden for at få et indblik i, hvor meget energi det kræver at tilføre en el-pære nok energi til at få lyset frem. Den lærende legeplads fungerer bedst som eksperimentale oplevelsesrum, hvor vi har mulighed for at få udvidet vores videnshorisont og bliver gjort nysgerrige på teknologi.

For mange kan dette være med til at skabe en interesse for nye læringsområder og skabe bro mellem det at lege og lære. Læring behøver ikke kun at ske ved at sidde og læse i en bog, og det er netop dette som den lærende legeplads skal være med til at gøre opmærksom på. På samme vis fungerer den lærende legeplads rigtig godt i samspil med seværdigheder eller områder, hvor man ønsker at fortælle en helt særlig historie.