Falderunderlag er en del af legepladsen de færreste forstår sig på, og det kan være svært at gennemskue, hvilken type faldunderlag, der er den bedste løsning for lige netop din legeplads eller træningsområde. Vi har samlet information omkring de forskellige typer af faldunderlag og giver dig inspiration til, hvilken type faldunderlag du bør vælge. Ved du allerede, hvilken type faldunderlag du er på udkig efter, så finder du vores udvalg af faldunderlag her.

Fuldstøbt Permeabel Gummibelægning

Permeable gummibelægninger er et utroligt fleksibelt materiale, der er velegnet til legepladser og træningsområder, hvor det er nødvendigt med et eftergivende og slidstærkt falunderlag, der samtidig formår at være dekorativt. Den slidstærke gummibelægning er stort set vedligeholdelsesfri og har en enorm fleksibilitet, hvilket gør belægningen til en velegnet løsning til områder, hvor der er fokus på leg og sport.

En permeable gummibelægning udarbejdes i ét-lags eller to-lags systemer, og afhænger af underlag og anvendelsesformer. Uanset hvilket system du vælger vil der være et slidlag, hvilket er med til at give belægningen sin styrke, fleksibilitet og levetid. Slidlaget udarbejdes i EPDM gummi, hvilket vil sige et farvet gummigranulat bestående af nyproduceret naturgummi af den absolut højeste kvalitet.

Fordelen ved et to-lags system er, at gummibelægningen kommer til at bestå af et ekstra basislag, hvilket er med til at give belægningen eftergivende og stødabsorberende effekt. Basislaget laves i SBR gummi, fremstillet af genbrugsgummi fra brugte dæk.

Gummibelægning

En af de klare fordele ved denne type gummibelægning er, at der anvedes det bedste og mest miljøvenlige bindemiddel. Dette gør belægningen særdeles anvendelig og attraktiv i forbindelse med både indendørs og udendørs faldunderlag. Særligt er belægningens egenskaber i forhold til fleksibilite og eftergivenhed med til at gøre den særligt populær i forbindelse med legepladser i skoler, fritidshjem og institutioner såvel som inden- og udendørs sports- og træningsfaciliteter.

Selve tykkelsen af belægningen har stor betydning for den maksimale faldhøjde. Tykkelsen på denne type af belægning fåes fra 30 til 140 mm. Nedenstående graf viser den påkrævede tykkelse i forhold til den pågældende faldhøjde.

Permeable gummibelægning er et meget dekorativt faldunderlag, og du har gode muligheder for skabe præcis det udtryk, som du ønsker. Belægningen kommer i 26 grundfarver og ca. dobbelt så mange tilpassede farver. Det er derfor muligt at skabe præcis den farvenuancer, du er på udkig efter.

Denne belægning har et utal af applikationsmuligheder, og er særdeles velegnet til stort set alle overflader – både inden- og udendørs. Kombineret med de store muligheder for at tilpasse underlaget i præcis det udtryk du ønsker, gør denne løsning til en meget populær løsning, der bliver ved med at se godt ud selv efter flere års brug og slid.

Tigermulch

Tigermulch er en miljøvenlig gummibelægning. Belægningen har en syntetisk overflade, der imiterer flis og giver et flot naturligt udtryk samtidig med, at den er nem at vedligeholde og har en lang holdbarhed.

Denne type gummibelægning er hvad man kalder et heldækkende faldunderlag, der er velegnet til at lægge helt tæt ind til redskaber eller genstande på området, som eksempelvis sten, borde, bænke, træer eller stisystemer. Tigermulch er et utroligt fleksibelt underalg, der med fordel kan dække kuperede tærren og som let kan formes efter jeres område. Som overflade er Tigermulch utrolig skridsikker, selv under våde forhold.

Tigermulch gummibelægning udgøres hovedsageligt af naturgummiflager, der er blandet med lim, hvorefter det støbes på det ønskede underlag. Da Tigermulch som gummiunderlag søger mod et naturligt udtryk, har du mulighed for at blande røde, brune, grønne og gule nuancer og farver. Disse farvesammensætninger skaber et utroligt flot og naturtro udtryk, der skaber balance med naturlige omgivelser.

Som  gummiunderlag er Tigermulch er gennemtestet system, der efterkommer alle de relevante europæiske standarder i forhold til legeareal til børn. Tigermulch er certificeret til at være en tryg og sikker legeoverflade, der giver mulighed for faldhøjder helt op til 3,3 m.

Kunstgræs

Kunstgræs er måske mest kendt for sin anvendelsesmuligheder i forbindelse med træningsanlæg og fodboldbaner.

Som faldunderlag er kunstgræs en kombination af skumplast, kunstgræs og en speciel type sand, der er med til at skabe en stabil overflade. Skumplast er den primære faktor i forhold til faldhøjden, og tykkelsen afgører hvilke faldhøjder dit kunstgræs tillader.

Kunstgræs er et populært underlag, der har gode anvendelsesmuligheder på tværs af formål. Kunstgræs ses oftest i forbindelse med eksempelvis haveanlæg, fodboldbaner, legepladser, multisportanlæg, tennisbaner, minigolf, golf og til at skabe særlige udtryk på en græsplane. Med den rette tykkelse af skumplast tillader kunstgræs en faldhøjde på op til 3 meter.

Nogle af de klare fordele ved kunstgræs, er det æstetiske udtryk, dets egenskaber i forhold til vandafledning og overfladens slidstærke egenskaber, der giver et behageligt trænings- og legeområde.

Øvrige typer af faldunderlag

Der findes utroligt mange forskellige typer og former for faldunderlag. Vi arbejder selv mest med støbte faldunderlag samt kunstgræs og faldgrus, da vi i høj grad fortrækker egenskaberne af disse faldunderlag. De giver de bedste muligheder i forhold til skræddersyede løsninger, længere holdbarhed og største effekt i forhold til stødabsorbering og eftergivning i forbindelse med fald. Du kan sagtens finde billigere materialer – men disse er eftest kun billigere på den korte bane, da de kræver en højere grad af vedligeholdelse og udskiftning. Holdbarheden er typisk kortere og giver dig flere omkostninger på den lange bane – det kan godt betale sig at tænke sig om, når det kommer til dit faldunderlag på legepladsen, træningsområdet eller hvor du ellers måtte have behov for et faldunderlag.

Vi kan imødekomme dine ønsker i forhold til alle typer faldunderlag, og vi står altid klar til at vejlede og guide dig til den bedste beslutning. Ønsker du dig nyt faldunderlag, tjek af jeres nuværende fladunderlag eller blot vide nærmere om ovenstående løsninger, så ring til os på telefon:  +45 51 94 33 40 eller udfyld kontaktformularen til højre.