Kroppen som træningsredskab – træning med egen kropsvægt

Styrketræning og fitness er ikke længere noget der udelukkende foregår i et indendørs træningslokale med vægtstænger og komplicerede træningsmaskiner. De seneste år har vist, at træning med egen kropsvægt er et hit blandt motionister og fitnessentusiaster – og det er der god grund til.

Træning med egen kropsvægt kræver minimalt udstyr. Da træningsformer som eksempelvis calisthenics primært udøves uden vægte betyder det, at behovet for maskiner og træningsudstyr er stærkt begrænset. Dette betyder ligeledes er der er rigtig gode muligheder for at søge udenfor, når der skal trænes.

Noords træningsprodukter er velegnet til træning med egen kropsvægt

Træning med egen kropsvægt styrker et større antal muskelgrupper ad gangen og er med til at styrke dine balance og koordination af kroppen. Det er med til at øge kroppens fleksibilitet og smidighed. Mange anser træningsøvelser med egen kropsvægt som en mere holistisk tilgang til træning af kroppens muskelgrupper.

Hos Legepladsspecialist.dk er vi meget interesseret i denne træningsform, da vores tilgang til udendørs, fysiske aktivitetsrum i høj grad går i samspil med træning med egen kropsvægt. Faktisk har den seneste tid vist eksempler på, at udendørs legeområder er blevet anvendt som træningsområder for personer, der dyrker træning med egen kropsvægt: “Træningsekspert: Sund fornuft at gå på legeplads som voksen” og “Unge dyrker benhård styrketræning i børnenes klatrestativer”

Er du interesseret i at skabe et dedikeret område til træning med egen kropsvægt, så kan du her læse om, hvad du bør overveje i forhold til sammensætning af det udendørs areal, gode træningsredskaber specifikt lavet til formålet, samt hvordan du undgår stort besvær i forhold til vedligeholdelse.

Når du vælger at skabe et udendørs areal til træningsformer som calisthenics eller crossfit, så er det vigtigt, at du er opmærksom på helheden af området. Hvordan er pladsen omkring de enkelte redskaber, er der plads til træningsøvelserne og skaber de forstyrrelse for de øvrige elementer i området? Her er det især vigtigt, at du rådfører dig med fagpersoner, der har indsigt i flow og bevægelsesmønstrer såvel som, hvordan du skaber et fysisk aktivitetsrum, der imødekommer motionisternes ønsker om mulighed for alsidige træningsøvelser.

Træningsredskaber findes der mange af – faktisk kan det være lidt af en jungle. Hos Legepladsspecialist.dk favoriserer vi i høj grad træningsredskaber, der er lavet af solide materialer og som har en lav grad af vedligeholdelse. Et af de brands vi arbejder med, er det danske brand Noord. Noord er kendt for deres funktionelle træningsredskaber, der henvender sig til en bred målgruppe. Det er træningsredskaber, der appellerer til både begynder såvel som øvede motionister. Billedmaterialet her på siden er alle eksempler på udendørs områder med Noords produkter.

Træningsformer der arbejder med principper omkring træning med egen kropsvægt:

  • Calisthenics
  • Cirkeltræning
  • Crossfit
  • HIIT-træning (high-intensity interval training)

Eksempler på træningsøvelser med egen kropsvægt